Що потрібно знати при виборі газового котла

Дата публикації 14.12.2015

Газові котли бувають підлогові і настінні. Газові котли підлогові і навісні істотно розрізняються. Річ у тому, що настінні або навісні котли в основному призначаються для побутового використання. Монтаж навісного газового котла здійснюється досить швидко і не складно. Вони мають малу вагу і компактні розміри, але випускаються в основному невеликих потужностей 12- 35 кВт, якраз для потреб однієї сім’ї або заміського будинку. Встановлення підлогового котла зажадає додаткових зусиль. Такі котли в основному одноконтурні, мають чавунний теплообмінник і багатоступінчастий газовий пальник. Призначаються вони тільки для нагріву системи опалення. Для того, щоб отримати побутову гарячу воду Вам треба буде додатково придбати і змонтувати бойлер запасу гарячої води.

Одноконтурні і двоконтурні котли

Одноконтурні газові котли завжди призначаються тільки для систем опалення. Двоконтурні газові котли мають вбудований контур нагріву ГВС.

Димохідні і парапетні газові котли

Димохідні газові котли з відкритою камерою згорання відрізняються від котлів із закритою камерою згорання (турбо- або парапетних), тим, що парапетні котли забезпечені коаксіальною димохідною приставкою типа-труба в трубі. Для парапетного котла не потрібний димохідний канал. Викид димових газів здійснюється на вулицю і огорожу кисню для горіння тим же, коаксіальним димарем. Встановлення газового котла з відкритою камерою здійснюється в димохідний канал. Туди ж здійснюється викид продуктів горіння, а кисень для горіння він споживає з приміщення, де встановлений. Для димохідного котла найважливішим моментом є хороша тяга в димарі і достатня притяжная вентиляція в приміщенні.

Конденсаційні котли і класичні

Конденсаційні газові котли це досить нова технологія. Ці котли дозволяю економити до 20% споживаного газу. Конденсаційні газові котли дуже ефективні в системах з теплими підлогами, де використовується низький температурний режим теплоносія 30/50 Гр.С. У момент цього температурного режиму якраз і відбувається ефект конденсації тепла з продуктів горіння.

Котли з чавунними або сталевими теплообмінниками

У газових котлів з чавунним теплообмінником, більший термін служби, чим у сталевих. Чавунні котли повільніше нагрівають воду, зате довше остигають і зберігають тепло. У чавунних котлів є декілька недоліків. Чавун не такий м’який, як сталь і боїться перепаду температур (теплового удару). Від низької температури води, що входить, теплообмінник може просто репнути. До того ж, вага таких котлів перевалює за 100 кг і виробляються вони в основному підлоговими.

Наші послуги

Контакти

ТОВ “ЕкоТеплоТехнологія”

Контактні телефони:
+38 (066) 810-6001
+38 (067) 332-5731

Адреса:
м. Луцьк, вул. Івана Франка 61, офіс 3.

info@tech4home.in.ua

Написати повідомлення